Belmonte scouts - ochtend scouts

Scouts zijn leden van Scouting tussen de 11 en 15 jaar. Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de Scouts wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten? Bij Scouting Die Wiltgraeff zijn er twee scoutsgroepen. De Belmonte scouts en de Heeroma scouts. Zijn doen ongeveer dezelfde activiteiten. Het enige verschil is dat de Belmonte groep 's ochtends opkomst heeft en de Heeroma scouts 's middags.

Gebruik je talenten

Een Scout ontwikkelt z'n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, zeilen, internetten, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken... je kunt het zo gek niet bedenken. Een voorbeeld: ieder jaar met Pasen kun je naar een landelijk Scoutingkamp. Alleen of met een groepje. Je kunt dan kiezen uit 77 (!) verschillende activiteiten. Te veel om hier te noemen dus.

Op kamp

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je eigen bak of ploeg in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Niet weten waar je 's avonds slapen zal. En je wordt natuurlijk dikke vrienden met je medescouts.

Wat kan je van leiding verwachten?

De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Ze zorgen ervoor dat de Scouts een eigen clubhuis hebben. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon even gezellig mee.

Een ontdekkingsreis

Je hebt het nu wel door: plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdek je de wereld om je heen. En daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als je straks 15 bent en naar de Rowans gaat, kan jij zelfstandig beslissingen nemen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Jij maakt je eigen avontuur. Je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken. En daar heb je voor de rest van je leven voordeel van

Woud (12)

Laudine (7)